joi, 11 septembrie 2014

Brioşe à la Ancuţa




          Avem nevoie de:
                       Pentru aluat: - lapte
                                             - ouă
                                             - praf de copt
                                             - zahăr vanilat
                                             - făină
                                             - cacao
                                             - esenţă de rom
                                             - esenţă de portocale
                      Pentru umplutură: - ciocolată amăruie
                                                 - ciocolată cu gust de căpşuni
                    
         Ce facem cu ele? Se bat ouăle cu zahărul vanilat. Se toarnă laptele şi apoi se pune treptat făina. Se amestecă bine, bine ca să nu rămână cocoloaşe. Aluatul trebuie să fie mai grosuţ. Se adaugă cacao, esenţele şi praful de copt. Se încinge cuptorul şi se aşează formele de brioşe în tavă. Se poate şi fără forme de hârtie, doar că o să semene mai multe cu nişte mini prăjiturele. Formele se umple pănă la jumătate. Apoi punem câte un cub de ciocolată în fiecare. Băgăm la cuptor şi se lasă aproximativ 20-25 de minute. După ce le-am scos, le lăsăm să se răcească puţin, iar apoi decorăm cu frişcă şi bombonele.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu