sâmbătă, 6 septembrie 2014

Cartofi cu sos de brânză




                 Când nu ai prea multe în casă improvizezi. Aşa am făcut şi eu ieri. Am cercetat frigiderul şi am ajuns la reţeta asta care s-a dovedit a fi una foarte bună.
                 Ai nevoie de: - cartofi
                                        - brânză
                                        - făină
                                        - puţin usturoi
                                        - unt
                                        - condimente
                Ce am făcut cu ele? Cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe. Se pun la fiert cu 2-3 foi de dafin şi cimbru. După ce au fiert, se pun puţin la călit în tigaie. Se iau de pe foc şi apoi ne apucăm de sos. Untul se topeşte în tigaie, se pune usturoiul şi apoi făina. Se lasă la foc mic timp de 1-2 minute. Stingem cu apă sau lapte dacă aveţi şi apoi se pune brânza. Ca brânză am folosit parmezan şi brânză în ceara, dar se poate folosi orice fel de brânză. Se amestecă până ce se topeşte. Se toarnă peste cartofi şiiii poftă bună!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu