sâmbătă, 6 septembrie 2014

Desert rapid



              Sunt înnebunită după dulciuri aşa că după orice mâncare bună trebuie să existe şi un desert dulce. Am făcut un chec însiropat cu cremă de ciocolată. Ai nevoie de:
                     
                         Pentru blat: - 3 ouă
                                            - un praf de copt
                                            - făină
                                            - 10 linguri zahăr
                                            - 10 linguri apă
                                            - cacao
                        Pentru sirop: - 4 linguri zahăr
                                              - 350 ml apă
                        Pentru glazură: - cremă de ciocolată
                                                 - scorţisoară
                                                 - cocos
                     
          Ce facem cu ele? Batem ouăle bine. Cele 10 linguri de zahăr le punem într-o cratiţă cu apa. Lăsăm să se topească şi astfel obţinem un fel de sirop. Îl turnăm peste ouă. Praful de copt îl stingem cu puţin oteţ şi apoi turnăm făina. Tapetăm tava cu puţin ulei şi făina. Turnăm 3 sferturi din compoziţie şi ce a rămas amestecăm cu cacao. Turnăm si restul de compoziţie şi facem un model,
           Siropul îl facem aşa: 2 linguri de zahăr le pune în cratiţă şi îl ardem. Apoi stingem cu apă şi mai punem 2 linguri de zahăr.
           Glazura o facem aşa: pune cratiţa cu apă pe foc şi lăsăm să fiarbă. Deasupra ei punem o farfurie cu crema de ciocolată şi amestecăm până se topeşte. Adăugăm scorţisoară şi puţin cocos.
           După ce checul trece testul scobitorii, îl scoatem şi îl lăsăm să se răcească. Tăiem felii, însiropăm şi punem crema. Iată ce a ieşit:

     

                                           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu