joi, 11 septembrie 2014
Prăjitură cu brânză de vaci
O reţetă mai veche, dar foarte bună. Idee luată dintr-o revistă. Nu mai ştiu exact, dar oricum era făcută pentru tavă mare. Ingredientele sunt pentru o tavă de chec.
Ingrediente: - pentru blat: - 3 ouă
- 4 linguri zahăr
- 2 linguri cacao
- 2 linguri ulei
- 3 linguri făină
- o linguriţă cu praf de copt
- pentru cremă: - jumătate de pachet de unt
- 250 g brânză de vaci
- 5 linguri zahăr
- 200 g căpşuni (eu am avut la cutie aşa că sucul în care erau l-am folosit la însiropat blatul)
- esenţă de lămâie
- pentru glazură: - 1 plic budincă de vanilie
- 5 linguri zahăr
- 350 ml suc de portocale
Pregătim crema prima oară. Se amestecă untul puţin topit cu zahărul, brânza şi căpşunile tăiate mărunt şi esenţa. Se pune la rece. Ne apucăm să pregătim aluatul. Albuşurile se bat cu zahărul, apoi adăugăm gălbenuşurile frecate cu ulei. La urmă se adaugă făina, praful de copt şi cacao. Se pune la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. După ce scoatem aluatul din cuptor îl lăsăm să se răcească şi ne apucăm de făcut glazura. Amesteci zahărul şi praful de bundică cu 75 de ml de suc, iar restul se pune la fiert. Când începe să fiarbă, adaugi praful de budincă şi amesteci repede. Se lasă să se răcească, dar nu de tot. Pe blat pui crema şi apoi glazura când încă mai e călduţă. Cam aşa ar trebui să arate:
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu