vineri, 12 septembrie 2014

Tort de biscuiţi multicolor



    Am folosit: - pentru blat: - biscuiţi cu vanilie şi cacao Pettit Beurre
                         - pentru sirop: - 4 linguri zahăr
                                                        - 350 ml apă
                         - pentru cremă: - o cremă cu aromă de lămâie
                                                     - o cremă cu aromă de fructe de pădure
                                                          - portocală rasă
                         - pentru glazură: - o ciocolata amăruie (ce firmă doriţi)
                                                             - unt
  
              Ce am făcut cu ele? Am făcut prima oară siropul: 2 linguri de zahăr arse în cratiţă, stins cu apă, apoi încă 2 linguri de zahăr. După aceea m-am apucat de creme: cremele se fac conform instrucţiunilor de pe plic şi se adaugă portocala rasă. Aceasta se pune la rece.
             Aşezăm un rând de biscuiţi cu cacao, însiropăm. Punem cremă cu aromă de fructe de pădure. Apoi punem un rând de biscuiţi cu vanilie, însiropăm şi punem crema cu aromă de lămâie. Şi tot aşa până când rămânem fără cremă. Ne apucăm şi de glazură: deasuapra unei cratiţe cu apă fierbinte punem o farfurie şi topim ciocolata cu untul. Eu am pus un sfert din pachet. După ce am turnat glazura, l-am băgat la frigider timp de câteva ore. Iată ce a ieşit:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu